İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA, DANYEL DOĞAN DİNLER,BENO BÜNYAMİN ÇÜKRAN,ADİL ANJEL, YAŞAR MAYA VE SELİM YEŞİL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU YAPILDI.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA, DANYEL DOĞAN DİNLER, BENO BÜNYAMİN ÇÜKRAN, ADİL ANJEL, YAŞAR MAYA VE SELİM YEŞİL HAKKINDA,  15.05.2015 TARİHİNDE VERMİŞ OLDUĞUMUZ ŞİKAYET DİLEKÇESİ İLE, İLGİLİLER   HAKKINDA,  “EVRAKTA SAHTECİLİK, NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK, SUÇTAN ELDE EDİLEN GELİRİN AKLANMASI, SUÇ İŞLEMEK İÇİN TEŞEKKÜL OLUŞTURMAK.” NEDENLERİ  İLE,  2015/65820 NUMARALI  CEZA SORUŞTURMASI BAŞLATILMIŞTIR.

CEZA SORUŞTURMASI, GENEL SORUŞTURMA BÜROSUNDA,  SAVCI NACİ KANIK TARAFINDAN YÜRÜTÜLMEKTEDİR.

DOSYA, SORUŞTURMA İÇİN 23.06.2015 TARİHİNDE, İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NE GÖNDERİLMİŞTİR.

ŞİKAYET DİLEKÇESİ, AŞAĞIDA BİLGİLERİNİZE SUNULMUŞTUR.

ADİL ALTAY GÜNEY, YÜKSEK MÜHENDİS MİMAR, FİTEM

 

HAKSIZLIK ÖNÜNDE EĞİLMEYİNİZ, O ZAMAN HAKKINIZLA BİRLİKTE ŞEREFİNİZİ DE KAYBEDERSİNİZ.

T.C. İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI             15.05.2015                                 

Soruşturma numarası   2015 / 65820

Şikayet eden                 :  Adil Altay Güney

Ataköy 11.Kısım Zambak Blok A/8  Bakırköy – İSTANBUL

Şüpheliler                     : 1. Danyel Doğan Dinler (Fiili başkan, Atılım Faktoring A.Ş.)

S.S.Saklıbahçe Konut Yapı Kooperatifi yöneticileri olan,

 1.  Beno Bünyamin Çükran,

                                             2.  Adil Anjel,

 3.  Yaşar Maya,

 4.   Selim Yeşil (Arsa sahibi), (Adresler ana dosyada mevcuttur.)

Suç                                   : Evrakta Sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık                                                                                                                  suçtan  elde edilen  gelirin aklanması,     suç işlemek  

                                              için  teşekkül  oluşturmak.

Konu                            :  2011/174043  numaralı  soruşturma  ile  ilgili  verilmiş  olan

2013/10636   sayılı  Kovuşturmaya  Yer Olmadığına   Dair

Karar’a karşı;  YENİ DELİL sunulması   

 AÇIKLAMALAR :

 Şikayet dilekçemiz,

A. Soruşturmanın konusu,

B. Sunulan YENİ DELİL hakkında bilgiler,

C. Netice ve talebimiz,

Olarak, 3 bölüm halinde bilgilerinize sunulmuştur.

A.SORUŞTURMANIN KONUSU :

21.11.2011 tarihinde ve ekte örneğini vermiş olduğumuz şikayet dilekçesi (Ek.1) ile şikayetçi olduğumuz şahıs ve şahıslar hakkında devam etmiş olan 2011/174043 numaralı soruşturma neticesinde, 21.02.2013 tarihinde 2013/10636 numaralı kararla ‘’KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR KARAR’’ verilmiştir.

Günün şartlarına göre belki ancak yapılabilen ve eksik olduğunu düşündüğümüz soruşturma neticesinde verilmiş olduğuna inandığımız karar sonrasında elde etmiş olduğumuz yeni deliller; soruşturmanın bu deliller çerçevesinde yeniden açılarak, şüpheliler hakkında anılan suçlardan ceza dava ve davalarının açılmasının talep edilmesini gerektirmiştir.

Şikayetimizin esası, kooperatifin kanun dışı ‘’Fiili Başkanı’’ ve Atılım Faktoring A.Ş.’nin de yönetim kurulu başkanı olan Danyel Doğan Dinler ile kooperatif arasındaki ilişki ve kooperatifin müteahhidi olan Güney Konut Organize Yapılar ve İnşaatlar Ltd.Şti’nin kooperatiften olan gayrimenkul ve nakit alacaklarının kaçırılarak gasp edilmesidir.

2.Tamamen Hukuk dışı yollarla yapılmış olan bu kaçırma ve dolayısı ile gasp etmenin temelinde dayanak olarak ileri sürülen husus; Atılım Faktoring A.Ş. ve S.S. Saklıbahçe Konut Yapı Kooperatifi’nin ticari defter ve kayıtlarında olmadığı halde, müteahhidin Atılım Faktoring A.Ş.’ye, tahrif edilmiş Faktoring Sözleşmesi ile sözde borcudur.

Bu sözde borca istinaden yukarıda şikayetçi olduğumuz şahıs ve şahıslar görev ve sorumlulukları çerçevesinde birbirlerini tamamlamak sureti ile, müteahhit firmanın hak edişi olan 4 adet dairenin Danyel Doğan Dinler’in kardeş ve ortaklarına tapu devirlerinin yapılarak kaçırılmasını sağlamış, nakit hak edişin de ödenmesine engel olmuşlardır.

Bunun yanında da, sözleşmeye bağlı teslim tutanağı  ile müteahhit firmaya bırakılmasına rağmen,  devir yapılarak tapuları kaçırılan daireler, site inşaatının teslim edilmesinden 6 sene sonra dış kapı kilitleri avukatları olan Coşkun Taşkın tarafından ve gece yarısı kırılıp değiştirilerek gasp edilmiştir.

Şüpheli Selim Yeşil ise, Kooperatifle yapılmış olan Eser Sözleşmesi ile Müteahhit Güney Konut Organize Yapılar ve İnşaatlar Ltd.Şti’ne verilmesi taahhüt edilmiş olan dairesinin, dış kapı kilidinin avukat Coşkun Taşkın tarafından kırılarak gasp edilmesine ve daha sonra da bu dairenin avukat Coşkun Taşkın tarafından işgal edilmesine müsaade etmiştir.

3.Kovuşturmaya yer olmadığına dair karardan sonra, Atılım Faktoring A.Ş.’nin, Güney Konut Organize Yapılar ve İnşaatlar Ltd.Şti. arasında yapılmış olan ve iddia edilen sözde alacağın kaynağı olan Faktoring Sözleşmesinde yapılmış olan tahrifat ve sahtecilikle ilgili olarak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na vermiş  olduğumuz şikayet dilekçesi (Ek.2) doğrultusunda açılarak yürütülen 2013/100350 sayılı Ceza soruşturması neticesin de, İstanbul 34.Asliye Ticaret Mahkemesinde 2015/81 Esas numarası ile Ceza davası açılmıştır. (Ek.3)

 4.Ayrıca, yine Danyel Doğan Dinler hakkında yapmış olduğumuz TEFECİLİK şikayeti ile İstanbul 29.Asliye Ceza Mahkemesinde açılmış olan TEFECİLİK Ceza davası ile ilgili olarak verilmiş olan BERAAT kararı, Yargıtay 5.Ceza Dairesi tarafından şikayetimiz doğrultusunda bozularak (Ek.4), İstanbul 29.Asliye Ceza Mahkemesinde şüpheli/sanık Danyel Doğan Dinler Hakkında 2014/182 Esas numarası ile yeniden TEFECİLİK ceza davası açılmıştır. (Ek.5)

SUNULAN YENİ DELİL HAKKINDA BİLGİLER :

 Soruşturma sırasında Şüpheli Faktoring’den istemiş olmamıza rağmen tarafımıza teslim edilmeyen,  bunun üzerine 18.05.2012 tarihli Noterden çektiğim ihtarname ile de teslim edilmemiş olan 05.01.2009 tarihli Faktoring Sözleşmesinin ancak  fotokopisi üzerinde yapılabilen incelemede; sözleşme bedelinin yazı ve rakamları üzerinde tahrifat yapılarak (beşyüzbin) 500.000 TL. Bedelin (birmilyonbeşyüzbin) 1.500.000 TL. sına dönüştürülerek sahtecilik yapılmış olduğu tespit edilmiştir.

Atılım Faktoring A.Ş.’nin Yönetim Kurulu başkanı Danyel Doğan Dinler’in avukatlarının, Danyel Doğan Dinler’in Tefecilik suçu ile yargılanmakta olduğu İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesine vermiş oldukları dilekçenin 4. sayfasında, ‘’…Katılan, yukarıda arz ettiğimiz gibi inşaat faaliyetini sürdürürken, katılana veya şirketine ait bazı çekler, alt taşeronları tarafından müvekkilimizin ortağı olduğu Atılım Faktoring A.Ş.’e verilerek kredi kullanılmıştır. Bu çekler daha sonra Atılım Faktoring A.Ş.’ye ödenmemiştir. Bunun üzerine katılan kooperatiften olan alacağını Atılım Faktoring A.Ş.’ye temlik etmek suretiyle 1.500.000.TL kredi kullanmıştır. Bu tutardan daha sonra karşılıksız kalan çek miktarı indirilmiş, geriye kalan tutar ise Banka kanalı ile ödenmiştir. Bu ödemelerin önemli bir bölümü katılanın yazılı talimatı üzerine oğlunun hesabına yapılmış, katılan oğlundan aldığı vekaletname ile hesaptaki tutarı çekmiştir.’’ şeklinde beyanda bulunmuşlardır.  Bu beyan ile, şüphelilerin 5411 sayılı Kanun gereği tutmak zorunda oldukları defter ve kayıtları düzenli tutmadıkları ve şikayet konusu ettiğim Faktoring Sözleşmesinin de kayıtlarda sıhhatli olarak yer almadığı anlaşılmıştır. Zira Banka ve Faktoring yetkililerinin ‘bir kısım çek, bir kısım ödeme ‘ gibi belirgin olmayan beyanlar yerine Mahkemeye gün, tarih ve sayıları ile belgeleri sunmaları gerekirken, yazılı olduğu şekilde beyanda bulunmaları, şikayet konumuzun ciddiyetini ortaya koymuştur.

Anılan Faktoring Sözleşmesinin İmza sayfasının fotokopisi ve bu fotokopinin sözleşmenin miktarı ile ilgili bölümün de açık olarak görüldüğü gibi, Sözleşme limiti kısmının miktar hanesi boşluğu ortalanarak 500.000.00 TL olarak yazılmış, fakat daha sonra (1) ilave edilerek miktar 1.500.000.00TL’ ye çıkarılmıştır. Miktarın yazı ile yazılan bölümünde ise önce ‘’Birmilyonbeşyüz TL’’ yazılmış, daha sonra da ‘’Birmilyonbeşyüzbin TL’’ olarak yeniden tahrifat yapılmıştır.

500.000.00 olarak imzalanmış olan sözleşme tahrif edilerek 1.500.000.00 TL’ye çıkarılmış ve S.S.Saklıbahçe Konut Yapı Kooperatifi’nden Hakediş alacağımız olduğu için de 48. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından teminat dahi istenmeden TEDBİR konmuş olan ve  piyasa değerleri toplam 5.000.000.00 TL olan 4 adet daire GASP edilmiştir.

Yapılmış olan bu tahrifatlar önce hazırlanmış olan ‘’MÜTALAA BEYANI’’ (Ek.6) ve daha sonra da  ADLİ TIP tarafından da tespit edilerek Atılım Faktoring A.Ş. yetkilileri hakkında İstanbul 34.Asliye Ticaret Mahkemesinde 2015/81 Esas numarası ile Ceza davası açılmıştır.

NETİCE VE TALEBİMİZ :

Hakkında 2013/10636 Sayılı Kovuşturmaya Yer Olmadığına dair Karar verilen 2011/174043 sayılı Soruşturmanın esasını teşkil eden ve Atılım Faktoring A.Ş.’nin, Güney Konut Organize Yapılar ve İnşaatlar Ltd.Şti’den iddia edilen sözde alacağı ile ilgili ve karardan sonra elde edilmiş olan bulgu ve belgelerin, YENİ DELİL olarak kabul edilerek, genişletilerek yapılacak olan soruşturma neticesinde şüpheliler hakkında anılan suçlardan Ceza Dava ve Davalarının açılmasını,

 Arz ve talep ederim.  

 SAYGILARIMLA.

ADİL ALTAY GÜNEY

YÜKSEK MÜHENDİS MİMAR

GÜNEY KONUT ORGANİZE YAPILAR VE İNŞAATLAR LTD.ŞTİ.

 Ekler.

 1.  2011/174043 sayılı soruşturmaya esas şikayet dilekçesi.

2. Atılım Faktoring A.Ş. hakkında şikayet dilekçesi.

3. İstanbul 34.Asliye Ceza Mahkemesi TENSİP ZAPTI.

4. YARGITAY 5.Ceza Dairesi BOZMA kararı.

5. İstanbul 29.Asliye Ceza Mahkemesi TENSİP ZAPTI.

6. MÜTALAA BEYANI

Google, ‘’wordpress kemer orman evleri’’ Saklıbahçe Konut Yapı Kooperatifi

www.güneykonut.com.tr

www.kemerormanevleri.com

altaygüney@güneykonut.com.tr

cep telefonu: 0532 212 70 62 – 0533 668 23 7

ATAKÖY 11.KISIM ZAMBAK BLOK A/8            BAKIRKÖY – İSTANBUL

One Response to İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA, DANYEL DOĞAN DİNLER,BENO BÜNYAMİN ÇÜKRAN,ADİL ANJEL, YAŞAR MAYA VE SELİM YEŞİL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU YAPILDI.

  1. Geri bildirim: İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA, DANYEL DOĞAN DİNLER,BENO BÜNYAMİN ÇÜKRAN,ADİL ANJEL, YAŞAR MAYA VE SELİM YEŞİL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU YAPILDI. | Güney Konut

Yorum bırakın